Vestre Gausdal Speidergruppe overnattet i snøhule

Vestre Gausdal Speidergruppe overnattet i snøhule

Vestre Gausdal speidergruppe har i mange ganger reist til Rondane for å oppleve den spesielle høyfjellsnaturen og for å overnatte i snøhuler. Ved Spranget mellom Mysusæter og Rondvassbu er det en elvedal der det alltid er en stor skavel som egner seg til å grave snøhule i.


Første helga etter påske i 2012 pakket 15 speidere og ledere turutstyret og reiste til fjells. Etter en god skitur fra Mysusæter var speiderene endelig på plass i Spranget sent fredag kveld. Første natta skulle alle overnatte i telt, og i siste rest av dagslys ble teltene satt opp.

Værmeldingene på forhånd hadde ikke vært særlig oppløftende, men noen ganger kan meteorologene heldigvis ta feil, og hele lørdagen var det  helt nydelig i fjellet. Halve gruppa gikk da en lang skitur, mens resten ble igjen for å starte gravingen. Etter mange timers arbeid sto endelig to store snøhuler klare for innflytting. For flere av speiderene var dette første gang de hadde mulighet for å overnatte i snøhule, og flere syntes det var både spennende og litt skummelt. Stemningen i snøhulene ble etterhvert veldig god, og noen av speiderne satt i soveposene og spilte kort i lyset fra talglysene mens vinden økte utenfor.

På søndag morgen snødde det, og formiddagen ble brukt til riving av telt og pakking av pulker for hjemturen. Alle var enige om at det hadde vært en fin tur, og det blir ikke siste gang Vestre Gausdal speidergruppe drar til  Rondane på snøhuletur.

På tur inn til Spranget.

God stemning i snøhula.

Leirplassen ligger vakkert til.